28 Kasım 2016 Pazartesi

MS WORD (Ekle ve Sayfa Düzeni Menüsü)

Ekle Menüsü

Dokümana eklenebilecek Tablo, Resim, Grafik ve Sayfa Numarası gibi nesneler ve özellikler yer alır. Sayfalar, tablolar, çizimler, bağlantılar, üstbilgi ve altbilgi, metin ve simgeler alt menülerinden oluşur.

Sayfalar: Kapak sayfası, boş sayfa ve sayfa sonu eklenen menüdür.


 
Tablolar: Word belgesine tablo eklenen sekmedir. Tablo ekleme seçeneklerinde sütun ve sayısı ayarlayabileceği gibi tablo çiz seçeneğinden isteğe bağlı olacak şekilde tablo oluşturulabilir. Bunun yanı sıra hazır tablolar seçeneğinden farklı formatlarda hazırlanmış tablolarda seçilebilir.


                          












Çizimler: Dosyadan resim, Office.com ve internetten küçük resim, kare dikdörtgen bulut gibi çeşitli şekiller, bilgilerin görsel olarak ifade edildiği SmartArt şekillerin, grafik ve ekran görüntüsünün eklendiği menüdür.






Üstbilgi ve Altbilgi: Belgenin üst kısmına eklenen ve her sayfada görünen bilgilere üstbilgi ve belgenin alt kısmına eklenen ve har sayfada görünün bilgilere altbilgi denir. Üstbilgi ve Altbilgi sekmesinde seçeneklerden farklı formattaki üstbilgi ve altbilgi seçilerek eklenir. Bunların yanı sıra sayfalara sayfa numarası da eklenebilir.



Metin: Önceden biçimlendirilmiş metin kutularının, dekoratif metinlerin yani WordArt ın, imza satırının, tarih saat bölünün ve nesnelerin eklendiği alt menüdür.





Sayfa Düzeni Menüsü
Sayfa düzeni menüsü temalar, sayfa yapısı, sayfa arka planı, paragraf ve yerleştir alt menülerinden oluşur. Sayfa yapısı ile ilgili kenar boşlukları, boyutlandırma, sayfa rengi gibi ayarlama ve düzenlemelerinin yapıldığı menüdür.

Temalar: Tüm belgelerde renkler, yazı tipleri ve efektler ile birlikte bir bütün olarak tasarım yapılan sekmedir. Hazır temalarla birlikte kişisel tercihlerinize göre renk, yazı tipi ve efekt seçebileceğiniz seçenekler vardır.





Sayfa Yapısı: Üst, alt, sağ ve sol kenar boşluklarının boyutlarının seçildiği, sayfa yönlendirmesinin yatay ve ya dikey olarak ayarlandığı, sayfa boyutu, sütun sayısının ayarlandığı, kesme satır numarası ve heceleme ayarlarının yapıldığı alt menüdür.




Sayfa Arka Planı: Sayfa içeriğinin arkasına soluk olarak yazı ve ya resim yerleştirme yani fligran ve sayfa kenarlığının eklendiği ve sayfa renginin değiştirildiği sekmedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder