8 Aralık 2016 Perşembe

DeepFreeze Kurulumu

Deepfreeze bilgisayarınızın her açılmasında kurulduğu andan itibaren geçerli olan ayarlarla çalışmasını sağlayan bir programdır. Deepfreeze kurulu bir bilgisayarda yaptığınız tüm işlem ve değişiklerin (program kurma, belge kaydetme, dosya silme, masaüstü simgelerini değiştirme.. vs.) süresi sadece bilgisayarınızı kapatıp açma süresi kadar olacaktır. Bilgisayarınız kapatılıp her açıldığında Deepfreeze kurduğunuz günkü gibi olacaktır. Yani bir önceki kullanımda kurduğunuz tüm programlar silinmiş, üzerine ekleme yapıp kaydettiğiniz belge eklemelerden arındırılmış, sildiğiniz dosyalar hatta format attığınız sürücünüzün içeriği geri gelmiş olacak. Bilgisayarınızda değişiklik yapmak istediğinizde ise Deepfreeze i devre dışı bırakıp istediğiniz değişikleri yapabilir ve programı tekrar etkin hale getirebilirsiniz. Sırasıyla Deepfreeze kurulum işlemlerini kolayca takip edebilirsiniz.

Deepfreeze kurulum adımları;

1) Güvenilir olduğunu düşündüğünüz bir siteden Deepfreeze kurulum dosyasını indirin.
2) Kurulum dosyası indirme işlemi bittikten sonra indirilen dosyadan resimdeki gibi seçili kurulum dosyasına çift tıklanarak açılır.




       
     3)  kurulumu başlatmak için Next butonuna tıklanır.



      
     4) I accept the terms of software license agreement seçeneği seçilir ve Next e basılır.


     5) Bu adımda Deepfreeze in hangi sürücüler için aktif olacağı seçilir. D sürücüsü için aktif olmaması resimdeki gibi tercih edilebilir.


     6) Install seçeneği ile kurulum başlatılır ve kurulum bittikten sonra bilgisayar otomatik olarak yeniden başlatılır. 



     7) Deepfreeze seçeneklerini açmak için sağ alt köşede bildirim panelinde bulunan Deepfreeze ikonuna Shift ile birlikte çift tıklanır ya da Ctrl+Shift+Alt+F6 ya basılır ve açılır. İlk olarak şifre ekranı açılır, henüz şifre belirlenmediği için Ok butonuna basılarak seçenekler açılır.



     8) Deepfreeze şifresi oluşturmak için Password seçeneği seçilir, şifre yazıldıktan sonra Apply and reboot butonu seçilir. bilgisayar yeniden başlatılır ve Deepfreeze seçenekleri şifre girilmeden açılmaz.





















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder