15 Aralık 2016 Perşembe

Kelebek Sınav-Yazılı Sistemi Programı İndir

Ortak yazılılarda kullanılmak üzere hazırlanan kelebek sınav yöntemi ile öğrencileri karma oturma düzeni ile oturtabilir bu şekilde kopya çekme oranını minimuma indirebilirsiniz. Kelebek Sınav Programı kullanımı gayet basit olup oluşturulan sınıf öğrenci listelerini bir tık ile farklı sınıflara dağıtabilir ve listeleri excel ortamından alabilirsiniz.Yalnız programı kullanırken bazı noktalara dikkat edilmesi gerekmektedir.

Klasör içindeki dagitim_asama_13.exe uygulamasını çalıştırdığınızda;

<<   karmalar.csv, ogrenciler.csv, siniflar.csv    >>

dosyalarındaki bilgiler kullanılarak Karma_OturmaPlanlari.xls ve Karma_SinifListeleri.xls oluşturulmuş olur.

Burada uyulması gereken en önemli husus karmalarda yazılan sınıf isimleri ile öğrenciler de yazılı olan sınıf isimlerinin aynı olmasıdır.

Kelebek Sınav Programını indirmek için linki tıklayınız...


8 Aralık 2016 Perşembe

DeepFreeze Kurulumu

Deepfreeze bilgisayarınızın her açılmasında kurulduğu andan itibaren geçerli olan ayarlarla çalışmasını sağlayan bir programdır. Deepfreeze kurulu bir bilgisayarda yaptığınız tüm işlem ve değişiklerin (program kurma, belge kaydetme, dosya silme, masaüstü simgelerini değiştirme.. vs.) süresi sadece bilgisayarınızı kapatıp açma süresi kadar olacaktır. Bilgisayarınız kapatılıp her açıldığında Deepfreeze kurduğunuz günkü gibi olacaktır. Yani bir önceki kullanımda kurduğunuz tüm programlar silinmiş, üzerine ekleme yapıp kaydettiğiniz belge eklemelerden arındırılmış, sildiğiniz dosyalar hatta format attığınız sürücünüzün içeriği geri gelmiş olacak. Bilgisayarınızda değişiklik yapmak istediğinizde ise Deepfreeze i devre dışı bırakıp istediğiniz değişikleri yapabilir ve programı tekrar etkin hale getirebilirsiniz. Sırasıyla Deepfreeze kurulum işlemlerini kolayca takip edebilirsiniz.

Deepfreeze kurulum adımları;

1) Güvenilir olduğunu düşündüğünüz bir siteden Deepfreeze kurulum dosyasını indirin.
2) Kurulum dosyası indirme işlemi bittikten sonra indirilen dosyadan resimdeki gibi seçili kurulum dosyasına çift tıklanarak açılır.




       
     3)  kurulumu başlatmak için Next butonuna tıklanır.



      
     4) I accept the terms of software license agreement seçeneği seçilir ve Next e basılır.


     5) Bu adımda Deepfreeze in hangi sürücüler için aktif olacağı seçilir. D sürücüsü için aktif olmaması resimdeki gibi tercih edilebilir.


     6) Install seçeneği ile kurulum başlatılır ve kurulum bittikten sonra bilgisayar otomatik olarak yeniden başlatılır. 



     7) Deepfreeze seçeneklerini açmak için sağ alt köşede bildirim panelinde bulunan Deepfreeze ikonuna Shift ile birlikte çift tıklanır ya da Ctrl+Shift+Alt+F6 ya basılır ve açılır. İlk olarak şifre ekranı açılır, henüz şifre belirlenmediği için Ok butonuna basılarak seçenekler açılır.



     8) Deepfreeze şifresi oluşturmak için Password seçeneği seçilir, şifre yazıldıktan sonra Apply and reboot butonu seçilir. bilgisayar yeniden başlatılır ve Deepfreeze seçenekleri şifre girilmeden açılmaz.





















EBA MOBİL UYGULAMASI ANDROİD CİHAZLARA NASIL YÜKLENİR?

EBA MOBİL UYGULAMASI ANDROİD CİHAZLARA NASIL YÜKLENİR?

Geliştirilen yeni EBA mobil uygulaması ile artık EBA'ya dilediğiniz her yerden bağlanabilir ve EBA'nın sunduğu bütün hizmetlerden faydalanabilirsiniz.

Android cihazınıza EBA yüklemeyi ve kullanmayı yapmak için bir kaç adım izlemeniz gerekmektedir. Sizin için bu adımları resimli olarak anlatalım.

1. İlk olarak Play Store'a giriyoruz ve arama bölümüne EBA yazıyoruz.



İkinci sırada çıkan EBA uygulamasını tıklıyoruz.

2. Açılan sayfada YÜKLE butonunu tıklıyoruz. Tıkladıktan sonra yükleme başlayacaktır.



3. Yükleme tamamlandıktan sonra uygulama bu şekilde açılacaktır. 



4. Sol üst köşede bulunan eba ikonu tıklanarak menü sayfası açılır ve buradan HESABA GİRİŞ butonu tıklanır. 



5. Gelen ekranda TC kimlik no ve şifreyi giriyoruz. Böylece EBA'ya kendi hesabımız üzerinden erişmiş olur ve istediğimiz işlemleri android cihazımızdan yapmaya başlayabiliriz.






NOT: Bu yazıyı sitenizde kullanmanız halinde www.egitimkulubu.blogspot.com.tr adresinden alıntı yaptığınızı belirtirseniz seviniriz. :)



6 Aralık 2016 Salı

Yazı Tipi Menü Şeridi



Yazı Tipini (Fontu) Değiştirme

Fontu değiştirilmek istenen yazı seçildikten sonra resimde görünen yazı tipi sekmesinden font çeşitleri bölümünden istenen yazı tipi seçilir ve ya yazı yazmaya başlamadan önce font seçilir ve yazı yazmaya başlanır.  Yazı tipi seçimi yapılırken dikkat edilmesi gereken önemli bir durum vardır. Türkçe içerik yazarken fontların Türkçe karakterlerini yani ş ç ğ gibi harfleri desteklemesine özen gösterilmelidir.














Yazı Boyutunu (Puntoyu) Değiştirme


Yazı boyutu değiştirilmek istenen yazı seçildikten sonra 


  •  yazı boyunu değiştir bölümünden sayı seçilerek,
  •  klavyeden istenen rakamlar var olan sayıların yerine yazılarak ve ya
  •   yazı boyutunu büyüt yazı boyutunu küçült butonlarından değiştirilebilir. 





Metni Kalın, İtalik ve Altı Çizili Yapma

  • · Seçili metni kalın yazı tipine dönüştürmek için resimde görünen   K butonuna basılır.
  • · Seçili metni İtalik yani sola yatık yan yazı tipine dönüştürmek    için T butonuna basılır. 

  • ·Seçili metnin altı çizili yapılması için resimde görünen A butonuna ve altı çizili özelliğinin ek seçeneklerini (stilini ve rengini) açıp değiştirmek için yanındaki ok a tıklamak gerekmektedir.















Yazı Rengini Değiştirme ve Metin Vurgu Rengi Yapma


Rengi değiştirilecek olan metnin seçimi yapıldıktan sonra resimdeki buton seçilir ve ya daha fazla renk seçeneği için yanındaki ok işaretinden seçenekler açılır ve istenen renk seçimi yapılır.
















Metin vurgusu verilmek istenen yazı seçimi yapıldıktan sonra metin vurgu rengi butonundan renk seçilir ve vurgu rengi verilmiş olunur.

YEPYENİ ARA YÜZÜ VE ÖZELLİKLERİ İLE EBA

Yeni EBA 1 Aralık 2016 İtibarıyla Yayına Başladı


EBA’nın bu versiyonu, öğretmen ve öğrencilerin hizmetine yeni bir logo ile sunuldu.
Yenilenen EBA’nın; haber, video, görsel, ses, kitap, dergi ve doküman modüllerinin “İçerik” başlığı altında sunulmasıyla bu alanlara çok daha kolay erişim sağlanıyor. İçerik sayfalarında daha sade ve arananların rahat bulunabileceği bir yapı oluşturuldu.
Paylaşımların daha çabuk yapılabilmesi için EBA sayfalarının sağ alt köşesine kırmızı bir buton eklendi. Zaman tüneli de eklenen profil sayfasında; aktivite detayları, Eba ders istatistikleri görüntülenebilirken diğer kullanıcıların hangi kişisel bilgileri görebileceği de kontrol edilebilecek. Ayrıca EBA Haber Modülü sosyal medyada paylaşılabilir hâle getirildi.

EBA Dersin Yeni Yüzü

EBA Ders, öğretmenlerin birbirleri ile etkili bir şekilde akademik iş birliği yapabilmesi ve öğrencilerle eğitsel paylaşımlarda bulunabilmesi amacıyla yenilendi. Öğretmenlerin EBA Ders’le oluşturduğu veya takip ettiği gruplar içinde eğitsel tartışmalara katılma, eğitsel paylaşımlar yapma, öğrencilere çalışmalar gönderme, kendine özel takvim planına göre ilettiği çalışmaları ve yaklaşan etkinlikleri takip etme imkânı sağlandı.
Öğrenciler EBA Ders’le sınıf arkadaşları ve öğretmenleriyle birlikte çalışmanın, iletişim kurabilmenin ve paylaşımda bulunmanın ayrıcalıklarından yararlanabilecekler. EBA Ders’le öğrenciler, öğretmeninin gönderdiği ödev ve alıştırmaları takviminden anlık takip ederek çalışmalarını zamanında yapabilecek. Dilediği zaman dilediği konuya çalışabilecek. Öğrenciler EBA Dersi kullanarak okulunda paylaşımlar yapma; oylama ve etkinliklere katılarak hem okulda hem de okul dışında öğrenmeye devam etme imkânını da elde etmiş oldu.

EBA Artık Cepte !

EBA’nın bu sürümü ile sunduğu önemli yeniliklerden biri de bu yeni yüzün mobil uygulamaya açılmış olması. Kullanıcılar cep telefonlarına EBA uygulamasını yükleyerek platformdaki haber, video, kitap ve dergi bölümlerine ulaşarak var olan içeriklerden yararlanabilecekler.

1 Aralık 2016 Perşembe

Microsoft Office Professional Plus 2010 Ürün Anahtarı

Microsoft Office Professional Plus 2010 deneme sürümü olarak yüklendikten full yapabilmek için sizden ürün anahtarı istemektedir. Doğru ürün anahtarı ile programın full versiyonu oluşturulur. Ürün anahtarı girildikten sonra bir daha herhangi bir ürün anahtarı sorunu yaşanmaz. Aşağıdaki ürün anahtarlarından istediğinizi kullanarak programınızı full versiyona dönüştürebilirsiniz.


Microsoft Office Professional Plus 2010 Key:




VYBBJ-TRJPB-QFQRF-QFT4D-H3GVB


76XCJ-YMH2W-YQQV6-XX76X-QK3K7


BGCKH-CRYRT-49VQ7-YMCG3-BRBP7


W4D2C-3YK88-KMYP2-2QTXY-28CCY


9GVVR-X6VJT-WDDXD-YB4M2-RQ7CV


TTK27-44W3B-PVC8K-XJQW8-KJMVG


TVFJ7-76TR7-HHCKT-QQFJR-8KTTD


YDCTD-DKK23-4C3P9-CP8RB-9VVBV


6BWCH-DPPVF-MYQ3P-FJPCV-Y494Y


828CH-G4FPY-HMH4R-32GCK-6D9BH


4DRT4-F2M76-3WDJB-XGTRR-QF8KH


GRMK2-8Y649-JR6YB-XJXVW-XTP8P


MB8VG-KB3VC-D236C-H82YB-KYRY6


4FXW8-97KD9-QFKDJ-FV3QC-CY34B


DX4MW-PB7F4-YR4WT-BV3MM-4YV79


BTH8T-MTYCP-4GKX7-3QQQT-86CB6


D8BR2-DR2JY-2GK9D-D7KT4-XGJVQ


PTGBH-XTT3P-RGDC6-VJDTC-TP6GY


XD86P-7DHKT-MHWYH-GDHVT-KYM6D


6BY4V-6V892-D2HQP-T2MP7-HXK46


YQMQM-9KV3J-97G7V-8CK38-346GW


6V9J9-4D3D8-X7KKK-MG4WP-QD9X3


MRPB7-8CBBK-YGPHK-F9JWW-D9KYB


4983Y-W3D73-QY6TX-K7FQD-V7Y8Q


VXWRP-C9HMB-PV487-R7GTR-VFDG3


BQHWD-TGT8T-QC7WW-86HWT-RCT6T


P8TFP-JGFMM-XPV3X-3FQM2-8K4RP


GM3C4-HQQJV-4TQMX-3R8CP-G928Q


DDY79-433JV-2RXGX-MQFQP-PFDH8


XHG6Q-DMJWD-97PYB-Y4CMG-MQ2CG


PTD4T-F6MTH-B7G7Q-2QCX2-6Y828


M2QKF-KDQ4R-YHQKD-M4YYK-GPWVD


HYRWT-T9RWG-43TFB-4X7HQ-T2TTQ


YGQ2J-Q26GM-R8FF8-JDC7M-KKGMV


76XCJ-YMH2W-YQQV6-XX76X-QK3K7


XJ2G2-TDQ49-3MW8D-F4FCT-KPTT6


BGCKH-CRYRT-49VQ7-YMCG3-BRBP7


W4D2C-3YK88-KMYP2-2QTXY-28CCY


9GVVR-X6VJT-WDDXD-YB4M2-RQ7CV


2K79J-DVFWG-MJT2Q-BX82R-T9PDV


6QFDX-PYH2G-PPYFD-C7RJM-BBKQ8

Etkileşimli Tahtaya USB Bellekten Format Atma

Etkileşimli Tahtaya USB Bellekten Format Atma

Fatih Projesi kapsamında okullara kurulumu yapılan etkileşimli tahtalarda ortaya çıkan problemlerin çözümü için yetkili servise başvurmak okulların bütçeleri için sıkıntılar doğuruyor. Bir tahtaya format atılması gerekiyor ise yetkili servis kullanıcı hatası diyor ve 50 TL ücret istiyor. Bu durumların önüne geçilmesi okuldaki öğretmenlerin veya formatör öğretmenlerin etkileşimli tahtaya USB bellekten format atabilmeleri (  Oluşturulan imajı kurma ) için uygulamaları gereken adımları sizlere yazımızın devamında sunuyoruz.
Vestel Etkileşimli Tahta İmaj Dosyasını aşağıdaki linkten indirebilirsiniz. NetSupport Protect yüklü son imaj dosyasıdır. Yaklaşık olarak 22 GB boyutundadır.
USB BELLEKTEN SİSTEM GERİ YÜKLEME
Etkileşimli Akıllı Tahta ürününe sistem imajını yükleyebilmemiz için öncelikli olarak yapılması gereken işlemler aşağıda belirtilmiştir.
Kullanılan programlar ve dosyalar.
1 – Universal-USB-Installer-1.8.8.3.exe (https://www.pendrivelinux.com/universal-usb-installer-easy-as-1-2-3/)
2 – clonezilla_vestel_65_v3.iso dosyası.
3 – Minimum 32 GB Flash USB veya USB HDD
(yukarıda 1. ve 2. madde de yazılı olan dosyalar indireceğiniz imaj dosyası içinde mevcuttur.)
Kaynak olarak kullanılacak USB Flash veya USB HDD nin Hazırlanması.
1 – Kullanılacak olan USB Flash veya USB HDD nin formatlanmış şekilde olacak.
2 – Universal-USB-Installer-1.8.8.3.exe programı çalıştırılır.
I Agree seçeneği ile devam edilir.
Clonezilla seçeneği seçilerek devam edilir.
“Browse” seçeneği ile iso dosyamızı seçiyoruz. iso dosyasını seçtikten sonra aşağıdaki resimdeki sırayı izleyerek 1-Now Showing All Driver (BE CAREFUL) seçeneği seçilir. 2 –Yükleyecek olduğumuz USB Flash ın veya HDD nin sürücü numarası seçilir. 3- We will 




Tüm seçimlerin ardından 4. Seçeneği ile devam edilir.
Tüm seçimlerin ardından yukarıdaki resimde görülen “Yes” seçeneği seçildiğinde USB Flash veya USB HDD ‘ ye yükleme işlemi başlayacaktır.Yükleme işlemi tamamlandı.
OPS Modüle Yeni Sistem Kopyasının yüklenmesi
Hazırlamış olduğumuz USB Flash ve USB HDD ı OPS Modülüne takıp cihazımızı başlatıyoruz. Cihazı başlattıktan sonra “F7” tuşu ile boot menü seçeneğine girilir. Bu seçenekte hazırlamış olduğumuz USB Flash ve USB HDD mizi seçiyoruz.
Seçimden sonra boot işlemi başlayacaktır.
Yukarıdaki münüye geldiğimimizde “Enter” tuşu ile devam edilir veya “30 sn içersinde otomatik başlayacaktır”.
Aşağıdaki ekrana kadar sistem otomatik olarak gelecektir. Bu ekran da “y” enter seçeneği seçilerek yükleme işlemi başlatılmış olacaktır.


Aşağıdaki ekran yüklemenin devam ettiğini göstermektedir.

Yukarıdaki gördüğünüz yükleme adımları 4 defa tekrarlayacak ve son aşamada yükleme tamamlandıktan sonra sistem kendini kapatacaktır.

Kaynak:  www.bilgisayarbilisim.net

28 Kasım 2016 Pazartesi

MS WORD (Ekle ve Sayfa Düzeni Menüsü)

Ekle Menüsü

Dokümana eklenebilecek Tablo, Resim, Grafik ve Sayfa Numarası gibi nesneler ve özellikler yer alır. Sayfalar, tablolar, çizimler, bağlantılar, üstbilgi ve altbilgi, metin ve simgeler alt menülerinden oluşur.

Sayfalar: Kapak sayfası, boş sayfa ve sayfa sonu eklenen menüdür.


 
Tablolar: Word belgesine tablo eklenen sekmedir. Tablo ekleme seçeneklerinde sütun ve sayısı ayarlayabileceği gibi tablo çiz seçeneğinden isteğe bağlı olacak şekilde tablo oluşturulabilir. Bunun yanı sıra hazır tablolar seçeneğinden farklı formatlarda hazırlanmış tablolarda seçilebilir.


                          












Çizimler: Dosyadan resim, Office.com ve internetten küçük resim, kare dikdörtgen bulut gibi çeşitli şekiller, bilgilerin görsel olarak ifade edildiği SmartArt şekillerin, grafik ve ekran görüntüsünün eklendiği menüdür.






Üstbilgi ve Altbilgi: Belgenin üst kısmına eklenen ve her sayfada görünen bilgilere üstbilgi ve belgenin alt kısmına eklenen ve har sayfada görünün bilgilere altbilgi denir. Üstbilgi ve Altbilgi sekmesinde seçeneklerden farklı formattaki üstbilgi ve altbilgi seçilerek eklenir. Bunların yanı sıra sayfalara sayfa numarası da eklenebilir.



Metin: Önceden biçimlendirilmiş metin kutularının, dekoratif metinlerin yani WordArt ın, imza satırının, tarih saat bölünün ve nesnelerin eklendiği alt menüdür.





Sayfa Düzeni Menüsü
Sayfa düzeni menüsü temalar, sayfa yapısı, sayfa arka planı, paragraf ve yerleştir alt menülerinden oluşur. Sayfa yapısı ile ilgili kenar boşlukları, boyutlandırma, sayfa rengi gibi ayarlama ve düzenlemelerinin yapıldığı menüdür.

Temalar: Tüm belgelerde renkler, yazı tipleri ve efektler ile birlikte bir bütün olarak tasarım yapılan sekmedir. Hazır temalarla birlikte kişisel tercihlerinize göre renk, yazı tipi ve efekt seçebileceğiniz seçenekler vardır.





Sayfa Yapısı: Üst, alt, sağ ve sol kenar boşluklarının boyutlarının seçildiği, sayfa yönlendirmesinin yatay ve ya dikey olarak ayarlandığı, sayfa boyutu, sütun sayısının ayarlandığı, kesme satır numarası ve heceleme ayarlarının yapıldığı alt menüdür.




Sayfa Arka Planı: Sayfa içeriğinin arkasına soluk olarak yazı ve ya resim yerleştirme yani fligran ve sayfa kenarlığının eklendiği ve sayfa renginin değiştirildiği sekmedir.

MS WORD (Dosya ve Giriş Menüsü)


Microsoft Word bir kelime işlem programıdır. Kelime işlem programı günlük hayatta yapılan her tür yazışmanın bilgisayar yardımı ile yazılmasını sağlayan yazılımlardır. Bu programı kullanarak mektup, rapor, kitap gibi belgeler hazırlanabilir ve bu belgelere resim, tablo, grafik ve çizimler eklenebilir.
Word belgesinin genel görümü aşağıdaki resimde detaylı olarak gösterildiği gibidir.



Hızlı erişim araç çubuğu: Sık kullanılan araçların eklendiği ve kolay kullanım sağlayan bir özelliktir.

Menü çubuğu: Menülerin ve her menünün alt sekmelerinin bulunduğu ve yazım ile ilgili her türlü değişiklik ve ayarların yapıldığı seçeneklerin olduğu bölümdür.
Cetvel: Belgenin üst ve sol tarafında olmak üzere iki tane bulunur. Yazı ve nesnelerin hizalamalarının yapılmasını sağlar.
Durum çubuğu: Belgenin en altında yer alır, sayfa ve sözcük sayılarını gösterir.
Yazım denetim düğmesi: Yazılan yazıların dil bilgisi ve yazım kurallarına göre doğruluğunun denetlenmesini ve yanlış yazımların gösterilmesini sağlar.
 Belge görünüm düğmeleri: Belgenin görümünü yazdırma, okuma ve web stili şekillerinde görünüm ayarlarının yapıldığı bölümdür.
Yeniden boyutlandırma: Belgenin yakınlaştırılıp uzaklaştırılmasını sağlar.

Menüler
1. Dosya: Doküman yönetimi ile ilgili Aç, Kaydet, Farklı Kaydet ve Yazdır gibi işlemler yer alır.
2. Giriş: Bir belge üzerinde çalışırken sıklıkla kullanılan Yazı Tipi ve Paragraf Düzenleme gibi
araçlar yer alır.
3. Ekle: Dokümana eklenebilecek Tablo, Resim, Grafik ve Sayfa Numarası gibi nesneler ve
özellikler yer alır.
4. Sayfa Düzeni: Kenar Boşlukları, Yönlendirme ve Sayfa Kenarlıkları gibi sayfa yapısı ile ilgili
özellikler yer alır.
5. Başvurular: Dokümana İçindekiler Tablosu, Dipnot ve Alıntı gibi özellikler eklemek için
kullanılır.
6. Postalar: Zarf veya Etiket hazırlamak ve Adres Mektup Birleştirme için kullanılır.
7. Gözden Geçir: Yazım Denetimi ve Dil seçimi araçları yer alır.
8. Görünüm: Çalışma alanını şekillendirmek için kullanılan Belge Görünümleri ve Yakınlaştırma
araçları yer alır.
1.Dosya Menüsü
Doküman yönetimi ile ilgili Aç, Kaydet, Farklı Kaydet ve Yazdır gibi işlemler yer alır.


Aç: Bilgisayarda kayıtlı olan veya daha önce hazırlanmış olan Word belgelerinin açıldığı seçenektir.
Kaydet: Hazırlanan belgenin ve ya hazır olan belgenin üzerinde yapılan değişiklikleri kaydetmek için kullanılır.
Farklı kaydet: Bir belgenin farklı bir isimle aynı yerde veya aynı isimle farklı yerde kaydedilmesini sağlar.
En son: Bilgisayarda en son açılan Word belgelerinin görüntülendiği yerdir.
Yeni: Yeni bir Word belgesinin açıldığı yerdir.
Yazdır: Hazırlanan belgelerin yazdırma seçeneklerinin ayarlandığı bölümdür.

Giriş Menüsü

Giriş menüsü pano, yazı tipi, paragraf, stiller ve düzenleme alt menülerinden oluşur. Yazı düzenleme seçenekleri bulunur ve her türlü değişik giriş menüsünden yapılır.

Pano: Kes, kopyala, yapıştır ve biçim boyacısı seçenekleri bulunur. Kes ve kopyala seçeneklerinin etkin olması için yazı ve ya nesnelerin seçili olması gerekir. Yapıştır seçeneğinin etkin olması için kesme ve ya kopyalama işleminin yapılmış olması gerekir. Biçim boyacısı belgede var olan bir yazı biçimini yazılmış olan başka metinlere de uyarlamayı sağlar.




Yazı Tipi: Yazı tipinin, boyutunun, renginin ayarlandığı; kalın, italik, altı çizili, üstü çizili, üst simge, alt simge, metin vurgu rengi ve büyük/küçük harf değişim seçeneklerinin olduğu menüdür.



Paragraf: Paragraf hizalamasının yapıldığı, madde işaret imlerinin verildiği, numaralandırmanın yapıldığı, paragraf başına girinti verildiği ve satır arası boşlukların ayarlandığı menüdür. Bu seçeneklere ek olarak sıralama, paragraf arka planın renklendirmesi ve kenarlık eklenebilen menüdür.



Bilişim ve İnternet Kulübü

BİLİŞİM VE İNTERNET KULÜBÜ 

Kulüp dosyasında bulunması gereken evraklar:
1-Bilişim ve İnternet Kulübü Tüzüğü
2-Bilişim ve İnternet Kulübü Yıllık Çalışma Planı
3-Bilişim ve İnternet Kulübü Aylık Çalışma Tutanağı
4-Kulüp Öğrenci Listesi



Bilişim ve İnternet Kulübü için gerekli dosyaları indirmek için tıklayınız.

23 Kasım 2016 Çarşamba

e-okula Not Girişi Nasıl Yapılır?











1- e-okul sistemine öğretmen kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yapılır.





















2- Kurum işlemleri modülü seçilir.




















3- Daha sonra not işlemleri bölümü seçilerek açılan alt menülerden ders notu girişi bölümü seçilir.




















4- Açılan sayfada sınıf, ders ve sınav seçildikten sonra listele butonuna basılır.













5- Açılan sınıf listesinde not girişileri yapılırken alt satıra TAB tuşu ile hızlı geçiş yapılabilir.
6- Sınava girmeyen öğrencinin puanına "G", sınavda kopya çektiği tespit edilen öğrencinin puanına ise "K" yazılır.
7- Not girişleri yapıldıktan sonra sayfanın sol üstünde bulunan güvenlik kodu girilerek kaydetme işlemi tamamlanır.